Помидоры на зиму: в желатине, в собственном соку

Томаты – овощ, распространенный по всему миру, отличается удивительным вкусом, приятным ароматом, высокой пищевой ценностью и богатством входящих в его состав витаминов и микроэлементов. Доказано наукой, что помидоры – отличное средство профилактики раковых заболеваний, способствуют нормализации желудочно-кишечного тракта и даже помогают при бесплодии. Вот почему эти ярко-красные плоды – всегда желанные гости на наших столах.

Помидоры в желатине на зимуНо как сохранить томаты на зиму, чтобы круглый год иметь возможность полакомиться необычным и питательным блюдом из столь полезного для организма овоща. Прежде всего, можно приготовить помидоры в желатине на зиму, чтобы выставить их к особому случаю или к празднику. Столь необычная закуска обязательно удивит и гостей, и домочадцев. Такой рецепт не пользуется широкой популярностью, хотя при правильном приготовлении получается удивительное по вкусовым качествам блюдо. Но чтобы все получилось, следует уделить особое внимание выбору главного компонента, томатов: они обязательно должны быть зрелыми, но плотными, без зеленоватых пятен, можно использовать как красные, так и желтые сорта, средних размеров. Только в этом случае они более эффективно пропитаются маринадом и станут особо вкусными. Очень важно тщательно просмотреть каждый томат, в противном случае один некачественный “экземпляр” сможет свести к нулю все старания.

Помидоры в собственном сокуТе, кто боится экспериментировать с желатином, могут приготовить помидоры в собственном соку, изысканную и привлекательную по вкусу закуску, которая порадует и взрослых, и детей. Важно выбрать подходящие томаты, поэтому каждый овощ следует понюхать: специфический аромат свидетельствует о том, что помидор полностью созрел и может использоваться для консервации, а вот слабый еле уловимый запах просигнализирует о том, что такой овощ не годится для данного блюда. Оптимальный размер плода – средний, очень большие томаты плохо дают сок.

Поклонники острой пищи обязательно должны заготовить помидоры с чесноком на зиму, тем более что сам процесс консервации прост. Изучив множество рецептов, вы можете заметить, что в большинстве из них используются сходные ингредиенты, а вкус будет различаться только по добавочным компонентам. К последним можно отнести привычные всем чеснок и зонтики укропа. Любители поострее оценят добавление в томаты жгучего перца, черного перца (горошком), а уточненные натуры порадуются помидорам с чесноком, дополненным виноградными, дубовыми или вишневыми листьями.

Делать заготовки из помидор – одно удовольствие, поскольку это дает возможность учесть вкус каждого члена семьи и приготовить что-то особенное для сестры, супруга, детей.

Интересно? Хочешь получать свежую и полезную информацию о новостях, новых мероприятиях и организациях Тулы? Введи email и подпишись на обновления блога:)

Или читаем здесь. Спасибо!

38 thoughts on “Помидоры на зиму: в желатине, в собственном соку”

  1. whoah this weblog is magnificent i really like reading your posts.
    Stay up the great work! You realize, many people are hunting round for this
    info, you can aid them greatly.

  2. I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts
    on this kind of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled
    upon this web site. Studying this info So i am
    glad to express that I’ve an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed.

    I such a lot definitely will make sure to don?t fail to remember this web site and provides it a glance regularly.

  3. I’m not sure why but this site is loading incredibly slow for me.

    Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?

    I’ll check back later on and see if the problem still exists.

  4. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog.
    An excellent read. I will certainly be back.

  5. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger,
    and I was curious about your situation; many of us have created some
    nice methods and we are looking to swap techniques with other
    folks, please shoot me an e-mail if interested.

  6. Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent.
    I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it.

    You make it enjoyable and you still take care of to
    keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is really a tremendous web site.

  7. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
    newest twitter updates. I’ve been looking for a
    plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with
    something like this. Please let me know if you
    run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to
    your new updates.

  8. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your
    stuff previous to and you are just too fantastic. I actually like what you’ve acquired
    here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it.
    You make it enjoyable and you still take care
    of to keep it wise. I can’t wait to read much more
    from you. This is actually a terrific site.

  9. Howdy! This article couldn’t be written any better!
    Going through this article reminds me of my previous roommate!
    He constantly kept talking about this. I’ll forward this post to him.
    Pretty sure he will have a great read. Thank you for sharing!

  10. I’ve been exploring for a little for any high-quality articles or
    blog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled
    upon this website. Studying this info So i’m
    happy to convey that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I found out just what I needed.
    I such a lot unquestionably will make certain to do not disregard this web
    site and provides it a look on a relentless basis.

  11. I am not sure where you are getting your info, but good topic.
    I needs to spend some time learning much more or understanding more.
    Thanks for fantastic info I was looking for this information for my
    mission.

  12. Attractive section of content. I just stumbled upon your site
    and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.
    Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently
    rapidly.

  13. Howdy! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of
    the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely
    happy I found it and I’ll be bookmarking and checking
    back often!

  14. Today, I went to the beach front with my kids. I found a
    sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed.

    There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back!

    LoL I know this is completely off topic but I had to
    tell someone!

  15. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!
    Extremely useful information particularly the last part 🙂 I care for such information much.
    I was looking for this certain info for a very long time.
    Thank you and best of luck.

  16. Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly.

    I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve
    tried it in two different internet browsers and both show
    the same outcome.

  17. 934168 502818Ive applied the valuable points from this page and I can certainly tell that it gives a lot of assistance with my present jobs. I would be really pleased to maintain getting back in this web page. Thank you. 308755

Добавить комментарий

Войти с помощью: 

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *